Boerenfietstocht 2018 radioAaenHunze fietst mee. Uitzending donderdag 9 augustus van 19.00 – 21.00 uur. Deelnemende bedrijven aan het woord.

donderdag 09 augustus 2018 19

Vrijwillig programmamaker Luc heeft afgelopen donderdag 2 augustus met vele anderen de boerenfietstocht voltooid.

Luc ging er op uit met fiets en opname microfoon. Gewoon bij het begin starten dus op naar de Molen in Rolde.  De temperatuur en de vriendelijke medewerking was optimaal. Snel even de organisatie woordvoerster gebeld en de reportage kon beginnen. Janny dank je wel voor de snelle actie.

De route is duidelijk aan gegeven door de routebordjes, verdwalen is niet mogelijk. Een keer een foutje is menselijk.

Van de Molen in Rolde naar de Balloohoeve in Balloo daar ontmoeten Luc een energieke, creatieve en doelbewuste ondernemer. Van Balloo de route vervolgen, helemaal naar Assen. Zal dat wel goed komen, ja hoor de familie Wagter in Eldersloo heeft er een feestje van gemaakt. Een moderne ondernemer met een serieuze kijk naar bedrijf en milieu. De pieper gaat , weg is Arjan.

Ook in bij het volgende bedrijf in Eldersloo is de pieper gegaan en ook daar zijn de sporen van een wegrijdende auto nog zichtbaar.

Bij Vreugdenhill gaat alles om het kweken en verkopen van alles wat je in je tuin kan en wil gebruiken. Bij Vreugdenhill doen ze dat op eigen teeltwijze, sterk en gezond. De middag is begonnen en het is best heel warm.

Onderweg maak Luc nog een stop bij Camping Iemenhoeve, even een drankje en een gesprek.

In de schuren van de Grollerdeel is Jan bezig met een rondleiding. Het publiek hangt aan zijn lippen, wat een mooi verhaal over alles wat hier groeit en bloeit en wat er mee gebeurd.

Bij de Goense is het druk en gaat Luc op zoek naar de man met de hoed.

Het laatste adres is proefboerderij – Kooijenburg een bedrijf waar we nog weinig van weten, Gertjan vertelt meer.

Het was een mooie dag en zeker de moeite waard. Luc wil allen danken voor de medewerking en spontaniteit.