Kijk hier hoe je het beste kan omrijden
Wie komend weekend vanuit Drenthe over de A28 naar Groningen rijdt, moet rekening houden met omleidingen. De rijksweg is twee dagen lang afgesloten tussen de afrit Groningen-Zuid en het Julianaplein.
Aanleiding voor de afsluiting is het overzetten van het verkeer naar het nieuwe viaduct bij de Brailleweg.
Verkeer vanuit Haren en Assen richting Groningen moet rekening houden met drukte op de diverse omleidingsroutes. Ook omdat de oprit van de Verlengde Hereweg van de zuidelijke ringweg is afgesloten.
Bron. Dagblad van het Noorden
Via Vrijheidsplein
Vanaf de A28 kunnen automobilisten via de afslag Groningen-Zuid via de Laan Corpus den Hoorn rijden richting het Vrijheidsplein en vervolgens de westelijke of de zuidelijke ringweg kiezen.
Kies voor N33 of de A7
Groningen Bereikbaar adviseert aan weggebruikers die van verder komen om al in een eerder stadium een andere route te kiezen richting de Martinistad. Zoals bij Assen kiezen voor de N33 en de A7, via de N386 en de N372 (van Tynaarlo richting Peize) of vanuit Meppel en Zwolle kiezen voor de A32 en de A7.
Na het weekend rijdt het verkeer op de A28 richting Groningen ook over het nieuwe viaduct.
Twee weken geleden was de rijbaan richting Assen tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid afgesloten, omdat het nieuwe viaduct over de Brailleweg richting Assen werd aangesloten.