Het publiek in De Amer krijgt op zondag 29 september (14.00 uur) een bijzonder optreden voorgeschoteld. De Noors/Britse gitarist en zanger Krissy Matthews vormt die middag een gelegenheidsduo met de Canadese blueszangeres Layla Zoe. Het grootste deel van de tijd toeren Krissy en Layla met hun vaste bands langs bluesrockpodia en festivals. Het akoestische bluesconcert dat de twee bevriende artiesten in De Amer geven, moet dan ook als uniek worden beschouwd.
Krissy Matthews (27) stond als driejarige al met zijn vader op het podium en was acht jaar toen hij zijn eerste gitaar kreeg. Nadat hij de blues ontdekte stond hij al piepjong samen te spelen met John Mayall. Inmiddels zijn we acht cd’s verder en deelde Krissy het podium met onder andere zijn grote held Jeff Healy, Toto, Gregg Allman, Tedeshi Trucks Band, Joe Satrini, Los Lobos en Joe Bonamassa, een indrukwekkend rijtje namen. Hij is dan ook uitgegroeid tot een van de beste gitaristen van deze tijd.
Ook Layla Zoe (geboren eind jaren zeventig) was er al vroeg bij en deed haar eerste podiumervaring eveneens op in de band van vader. Sindsdien speelde ze over de hele wereld en bracht ze met haar krachtige rauwe stem, die doet denken aan Janis Joplin, het publiek overal in vervoering. In De Amer zal het niet anders zijn. En dan weet Layla Zoe ook nog een grootheid als Krissy Matthews aan haar zijde.
Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl