BORGER – Ze staan in de Dutch Blues Hall of Fame, zangeres Tineke Schoemaker werd gekroond tot beste blueszangeres van Nederland in 2012 en met meer dan vijftien albums, 2000 optredens en al veertig jaar lang dezelfde bezetting, behoeft Barrelhouse eigenlijk geen introductie. Cultuurpodium VanSlag verwacht daarom op zaterdag 8 februari een uitverkocht huis bij het concert van Barrelhouse.

In 2017 kreeg de band de Edison Jazzism publieksprijs voor het album Almost There. In Vanslag speelt Barrelhouse twee sets: een akoestische en een elektrische set. Blues is bij uitstek geschikt om vol uit te halen, met uitbundige swing, fijn hamerende piano en vonken uit de gitaren. Maar de band heeft de afgelopen jaren ook ontdekt hoe klein je blues kunt spelen. Hoe intiem dat wordt en hoe de teksten dan een grotere rol spelen.
De essentie van de meeste blues is een stem en een gitaar. Voor Barrelhouse is dat een stem en een band. Of het nu vol elektrisch is of intiem akoestisch. Tineke Schoemaker zingt met grote vanzelfsprekendheid een vurige blues, fel getimed of een ontroerend klein nummer, zacht en licht hees. Barrelhouse bestaat naast Tineke Schoemaker (zang), uit Johnny LaPorte (gitaar), Han van Dam (piano), Guus LaPorte (gitaar), Bob Dros (drums), Jan Willem Sligting (electric bass, double bass en accordeon).
Het optreden begint om 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu.
Foto: Barrelhouse. (Copyright Barrelhouse).