Ben Poole speelde vorig jaar oktober in De Amer en het uitverkochte concert van de zanger/gitarist uit Brighton was toen een geweldig succes. Op donderdag 21 en vrijdag 22 november komt hij met zijn band opnieuw naar Amen. Wie er bij wil zijn moet snel handelen, want alleen voor de donderdagavond (20.00 uur) zijn nog enkele kaarten beschikbaar.
Ben Poole (28) wordt beschouwd als het grootste talent van de Britse blues-rock scene. Hij speelde onder andere met John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck. Toppartiesten als Beth Hart, Kenny Wayne Sheperd en Paul Jones waren lovend over zijn muzikale kwaliteiten.
De grenzen van de blues-rock vormen voor Ben Poole geen beperking. Hij overstijgt ze en bestrijkt het hele palet: van blues tot rock, van soul tot funk en gospel. Tijdens zijn dynamische optredens varieert zijn spel van subtiel vingerwerk tot een scheurende gitaar, maar het instrument wordt altijd met veel gevoel en virtuositeit bespeeld. Ben Poole brengt veel eigen werk, maar geeft ook een heel eigen draai aan nummers van anderen.
Wie in de Royal Albert Hall en op het Glastonbury Festival heeft gespeeld is gewend aan grote podia. Het is al gebleken dat Ben Poole zich uitstekend aan een intiemere omgeving als De Amer weet aan te passen. Het zal er soms stevig aan toe gaan, maar gevoelige ballads brengen alles in een mooie balans.
Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Donderdag 21 november
Vrijdag 22 november (uitverkocht)
Ben Poole & Band (Blues/Rock)
De Amer in Amen