Jonge muzikanten uit Drenthe kunnen zich weer aanmelden voor het coachingstraject Popsport. Tijdens het programma krijgen de jongeren drie maanden persoonlijke begeleiding om zichzelf te ontwikkelen, zowel muzikaal als op het gebied van sociale media en performance.

Popsport is bedoel voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud. Het programma begint in maart en eindigt met een muzikale presentatie van de deelnemers. Hiermee laten de laten zien hoe zij zich ontwikkeld hebben. De artiest of groep die zich het beste presenteert, stroomt door naar het landelijke traject.

Online coaching
Stichting Kunst & Cultuur, die Popsport organiseert, verwacht dat het programma dit jaar volledig online wordt uitgevoerd. ‘Uiteraard hebben we het liefst een traject waarin acts elkaar kunnen ontmoeten en optredens vanzelfsprekend zijn, maar door corona is alles anders’, zegt Erik de Vries, coördinator van het regionale traject. ‘Gelukkig biedt een online programma ook kansen. Interessante coaches die normaal gesproken onbereikbaar zijn door te grote afstanden, zijn nu beschikbaar voor online coachingsessies’

Aanmelden kan via de website van Popsport.