Het programma zit wel als vanouds vol met muziek, theater, literatuur en kunst. Het stroomdallandschap van de Drentsche Aa blijft ook tijdens deze editie het middelpunt van het festival.

Om zoveel mogelijk rekening te houden met de strenge eisen rondom stikstofneerslag, is er een nieuw concept bedacht waarin uitstoot van stikstof in het natuurgebied zo beperkt mogelijk blijft. De Drentse heide maakt plaats voor locaties als café De Drentsche Aa in Schipborg, het Fletcher Hotel in Zeegse en een handjevol huiskamers in de omgeving. Er komt een plek met activiteiten voor de kleintjes en er zijn theatervoorstellingen in boerenschuren en een kerk. Er is een plaats waar men met een drankje in de hand kan dansen en ontspannen in de buitenlucht. Verder zijn er foodtrucks aanwezig. Alle bekende ingrediënten van FestiValderAa zijn derhalve aanwezig, maar het recept is aangepast.

Het stroomdallandschap van de Drentsche Aa is een prachtig gebied en vormt een belangrijk element van en voor het festival en zal het publiek extra stimuleren om te wandelen en vooral ook met de fiets te komen. De routes tussen de locaties zijn mooi uitgelicht; overal is een vleugje FestiValderAa terug te vinden.

Sinds 2011 verandert elk jaar het stroomdallandschap van de Drentsche Aa drie dagen lang in een fantastisch theater- en muzieklandschap. Met verrassende artiesten en voorstellingen op diverse locaties in en rondom Schipborg. Theater voor grote en kleine mensen, cabaret, literatuur, acrobatiek, beeldende kunst, straattheater, dans, muziek en een uniek decor.

Bron: De Schakel