Infocentrum en theeschenkerij Homanshof in Anloo (startpunt voor veel wandelaars in Nationaal Park Drentsche Aa) sluiten definitief: ze zijn niet coronaproof te maken

De Homanshof in Anloo, met een informatiecentrum in de boerderij en een theeschenkerij in de oude wagenloods ernaast, worden definitief gesloten. De locaties coronaproof maken bleek financieel niet haalbaar.
Dat meldt Nationaal Park Drentsche Aa.

De Homanshof is als één van de vier toegangspoorten tot het park al ‘decennialang het startpunt voor vele wandelaars in Nationaal Park Drentsche Aa’. Omdat het niet mogelijk was de locatie coronaproof te bezoeken, was deze al sinds het begin van de coronacrisis gesloten.

‘Inmiddels is besloten om het infocentrum en de theeschenkerij definitief te sluiten. Er waren flinke investeringen nodig om de locatie te laten voldoen aan de eisen die tegenwoordig worden gesteld.’

Nationale Parken Nieuwe Stijl
De Nationale Parken worden doorontwikkeld tot ‘Nationale Parken Nieuwe Stijl’, met ‘centraal gelegen visitor centers’: bemenste bezoekerscentra met horeca en toegangspoort tot het Nationaal Park.

Staatsbosbeheer zoekt in overleg met de partners in het park naar een alternatieve locatie. Met gemeente Aa en Hunze wordt gesproken over een nieuwe bestemming van Homanshof.

Bron. kanaalstreek