Het gevoel van verlies en rouw is niet altijd in woorden te vatten. Rouwtherapeut Karla Greven bespreekt dit in haar lezing ‘Rouw en de taal van liefde’. Er is ruimte voor vragen en er is gelegenheid om naar elkaar te luisteren, ook zonder woorden. Deze lezing is op zondag 16 februari, 14:00 uur, bij Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext.

“Liefde maakt dat wij onze gevoelens kunnen delen”, vertelt rouwtherapeut Karla Greven over haar lezing ‘Rouw en de taal van liefde’. “En we delen met of zonder woorden, want liefde heeft vele ‘talen’. Elkaar zó kennen is waardevol en kan heel vanzelfsprekend zijn.” Wanneer iemand overlijdt, verdwijnt voor de nabestaande die vanzelfsprekendheid. “Dat vraagt om een nieuwe verbinding met jezelf en met de mensen om je heen. Hoe die andere verbinding eruit ziet, is heel persoonlijk, net als rouw. Veel mensen voelen zich daarom eenzaam terwijl zij rouwen, ook als ze samen zijn met anderen.”

Ook zonder woorden
“Deze middag praten we over wat rouw is en over de vragen die dat oproept”, aldus Karla Greven. “We hebben elkaar veel te bieden, want iedereen is deskundig op zijn eigen manier.” Voor belangstellenden heeft Karla als boodschap: “Wees niet bang als u de woorden niet heeft. Er zijn en elkaar aankijken geeft al de boodschap: je bent niet alleen. Die boodschap gaat zonder woorden van hart tot hart.”

Praktische informatie
Lezing ‘Rouw en de taal van liefde’, zondag 16 februari 2020, 14 – 16 uur. Kosten: geen. Adres: Natuurbegraafplaats Hillig Meer, Provincialeweg 2, Eext. Informatie en aanmelden: www.hilligmeer.nl/agenda