De songs van Johnny Irion (1969), die zondag 20 oktober met zijn trio optreedt in De Amer (14.00 uur), zijn min of meer tijdloos. Toch plaatst de manier waarop hij ze uitwerkt en vertolkt hem midden in onze tijd. Op zijn laatste album Driving Friend (2018) laveert hij langs meerdere rootsgenres, folk, blues, gospel en country. Er werd aan meegewerkt door bandleden van The Dawes, Wilco en Mother Hips.
Als je de biografie van Johnny Irion leest, struikel je bijna over de beroemde namen. Zijn oud-oom is de beroemde auteur John Steinbeck. Hij is getrouwd met Sarah Lee Guthrie, dochter van Arlo Guthrie, op zijn beurt de zoon van de legendarische Woody. Irion komt zelf eveneens uit een muzikaal gezin. Al die invloeden vind je terug in zijn muziek, maar zeker ook in de teksten.
Johnny Irion heeft het altijd goed gedaan in ons land. Hij toerde er rond met zijn eigen band, maar ook vaak met zijn wederhelft. Na 2014 werkten ze allebei aan soloprojecten. Johnny Irion, wiens stem het midden houdt tussen Neil Young en Nilsson, is op de eerste plaats muzikant, maar hij is ook actief als acteur. Hij werkte mee aan televisieproducties en had een rol in de film Ghost World (2011).
Meer informatie: cafedeamer.nl
Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl
Zondag 20 oktober
Johnny Irion Trio (Singer-songwriter/Americana/Folk)
De Amer in Amen
Aanvang: 14.00 uur