Judy Blank (1995) is een Utrechtse, maar als je niet beter wist zou je haast denken dat ze ergens uit het zuiden van Amerika komt. Met haar aanstekelijke mix van indiefolk, rootsypop en bluesy americana doet ze zaterdag 23 november (20.00 uur) De Amer aan. De jonge singer-songwriter heeft al een leuk lijstje met optredens achter haar naam staan. Zo speelde ze de Ziggo Dome en het festival The Great Wide Open plat. Ook stond ze op Lowlands en Pinkpop , maakte ze haar debuut op Noorderslag en toerde ze langs Nederlandse popzalen. Daarnaast speelde ze in intieme setting op ‘open mic nights’ in bars en cafés in Louisiana en Nashville.
Veel liedjes van Judy Blank zijn geïnspireerd door die trip en andere reizen naar Amerika.
In maart 2018 kwam haar single Mary Jane uit. Het was een soort aanloopje naar het in september verschenen album Morning Sun. Het werd opgenomen in Nashville, waar ze samenwerkte met producer Chris Taylor (Miranda Lambert, Rival Sons). Het album werd breed uitgemeten in de pers en tikte in een mum van tijd een miljoen streams aan op Spotify.
Recent deed Judy Blank een aantal optredens samen met Yorick van Norden, maar naar De Amer komt ze met haar eigen sterke begeleidingsband. Ze neemt mee: Judith Renkema (bas), Rolf Verbaant (gitaar) en Jan Pohl (drums).
Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl

Zaterdag 23 november
Judy Blank (Country/Americana)
De Amer in Amen
Aanvang: 20.00 uur