In het kader van de heruitgave op dubbel-lp van zijn twee Nederlandstalige albums Laagstraat 443/Ach, Zalig Man is JW Roy met de Hier is het goed tour in februari, maart en april op tournee door Nederland. De derde halte is op vrijdag 14 februari in cultuurpodium VanSlag in Borger.
De tournee brengt hem na een sabbatical van een jaar langs boerderijen, kerken, fabrieken en gebouwen met een historie. Samen met zijn vrienden Ruud van den Boogaard en Gabriël Peters (de bezetting van destijds) brengt JW een ode aan de albums die vijftien en tien jaar geleden uitkwamen. Intiem en oprecht. Over bijzondere plaatsen, op bijzondere plekken!

Beide albums, die rondom de optredens voor het eerst als dubbelalbum op vinyl uitkomen, zijn geïnspireerd op bijzondere plekken voor JW. Jeugdvriend Ruud van den Boogaard woonde op Laagstraat nummer 443 en het album Ach, Zalig Man verhaalt over de zogenaamde Acht Zaligheden, een achttal dorpen in de Nederlandse Kempen waaronder JW’s geboortedorp. Laagstraat 443 was overigens ook het eerste album (15 jaar geleden) waarop de zanger in het Brabants zong. Americana in het Brabants.
Het concert in VanSlag begint om 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu.

jwroy-Foto-Femke-Hoogland7002.