Op zaterdag 16 oktober vindt de vijfde editie van de Indian Summer Ultra plaats vanaf Camping de Weyert in Rolde. In 2020 werd het evenement drie dagen voor de start afgelast als gevolg van aangescherpte corona maatregelen.
“Het was vorig jaar een enorme domper dat we zo kort van tevoren het evenement moesten cancelen. Nadat veertien evenementen door corona niet zijn doorgegaan moeten we nu vooruit kijken en niet achterom blijven kijken” aldus organisator Winfried Bats van adam&events. “Je merkt nu wel dat veel eerder dit jaar afgelaste evenementen naar het najaar zijn verschoven en alle evenementen nu concurreren met elkaar. Dat is zonde.”.
Deelnemers uit heel Nederland en omliggende landen komen naar Rolde om het zware maar prachtige bijna volledig onverharde parcours van 120 km door Drenthe af te leggen. Men kan kiezen uit 120, 87, 50, 30, 19 en 14 kilometer. De 120 kilometer kan ook door een estafette team tot maximaal 6 personen gelopen worden. De teamleden leggen de 120 kilometer af in zes etappes van ongeveer 20 kilometer.
“De sfeer van het evenement wordt naast de vrijwilligers en de mooie natuur voor een groot gedeelte bepaald door deze enthousiaste teams. De dag start om 6 uur in de ochtend. De opzet is nog geheim maar al weken is op social media te zien dat een ruiter de vlag van de Indian Summer Ultra naar Rolde brengt. Meer laat ik er niet over los” vertelt Bats.
Het evenement betekent tevens het afscheid van de eigenaren van Camping de Weyert Frits en Anneke Sturris. Zij hebben na 24 jaar de camping verkocht en vanaf november wordt het stokje overgedragen aan de nieuwe eigenaar.