We gaan iets nieuws doen. De concerten bij Nijend24 hebben een bijzondere sfeer, een bijzonder geluid en de akoestiek wordt door optredende artiesten geroemd. Jacques J. D’Ancona noemde ons onlangs ‘Een unieke locatie’ in een recensie in Dagblad van het Noorden.
Wij zijn op het idee gekomen om hier iets mee te gaan doen. We willen de optredens zo af en toe en uiteraard in samenwerking met de artiest gaan opnemen en op CD zetten. Niet volledig plat geproduceerd, maar zoals het klinkt in de zaal. Dat, als je de CD opzet, je de sfeer proeft van Nijend24 en het enthousiasme van de artiest voelt. Een herbeleving van het concert. Omdat we de opnames op professionele apparatuur maken kunnen we wel, daar waar nodig, kleine correcties uitvoeren die de kwaliteit ten goede komen.
Dat betekent dat we die concerten aankondigen als “Nijend24LIVE” Wij bieden iedereen die bij de opname aanwezig is uiteraard als eerste de gelegenheid om een CD aan te schaffen.
De CD’s komen uit op ons eigen label en zijn herkenbaar als Nijend24LIVE.
Het kan dus een mooie verzameling worden.
De optredens zullen, zoals gebruikelijk, plaatsvinden bij Nijend24. Niet alle nummers die gespeeld worden komen op de CD, omdat dat simpelweg niet past. Maar we zoeken de mooiste en beste opnames er uit. We zorgen dat er een mooi boekje bij komt met alle informatie en songteksten, dit alles in een mooi gestileerd digipack. Kortom, een collectors item. En er komen altijd nummers op te staan die nog niet eerder zijn uitgebracht of speciaal voor dit optreden zijn geschreven.

Jason Staal met band
Als eerste artiest komt op 17 augustus Jason Staal spelen bij Nijend24.
Jason is een graag geziene muzikant bij Nijend24 en zal met zijn hele band komen spelen.
Jason heeft recentelijk 2 albums uitgebracht, “Daggedachten” en “Nachtgedachten” beide albums werden door de muziekpers enthousiast ontvangen.
Naast albums maken en toeren, maakte hij de afgelopen jaren kindervoorstellingen, muziekstukken en deed hij de muzikale begeleiding van diverse theaterprojecten. Onlangs was hij onderdeel van het muziekprogramma “All Together Now” (Endemol shine RTL4) en speelde hij op het Hello festival in Emmen & op het FestiValderAa in Schipborg.
Jason zal op deze avond ook niet eerder opgenomen en nieuwe nummers spelen. Daarnaast heeft Jason de bekende Drentse zangeres Martijje uitgenodigd voor een gastoptreden. Ze zullen ook samen nog een paar nummers spelen.
Kortom het wordt een avond vol verassingen.

Reserveren via de website www.nijend24.nl of telefonisch via 06-51511111

Het optreden begint om 20:30 uur. (Deur open en koffie vanaf 20:00 uur)