Tussenstand Plastic Bende bekendgemaakt in Diergaarde Blijdorp
Tim (11) en Olav (11) uit Schoonloo hebben een sponsorloop georganiseerd op OBS de Heksenketel in Assen. Hiermee hebben ze al bijna 2.000 euro opgehaald euro opgehaald voor de zeeschildpadden in de Koraaldriehoek in Zuidoost-Azië. Ze staan met deze actie in de top 5 van beste Plastic Bendeleden in Nederland! WWF-ambassadeur Niek Roozen heeft de eerste tussenstand vandaag bekend gemaakt in Diergaarde Blijdorp. Kinderen in Nederland voeren nog actie voor de zeeschildpad totdat de nieuwe Rangeractie van start gaat.
De bendeleden uit Drenthe hebben de sponsorloop voor WWF georganiseerd ter afsluiting van groep 8. Tim is al een paar jaar fanatiek actievoerder voor de natuurbeschermingsorganisatie en dit jaar wilde hij het groots aanpakken. Samen met klasgenoot Olav hebben ze de succesvolle sponsorloop op touw gezet. Van bellen met de gemeente, tot EHBO regelen tot reclame maken, ze deden het allemaal. Zo’n 250 kinderen liepen fanatiek mee.

In totaal hebben 5.000 Plastic Bendeleden in Nederland nu al 85.000 euro ‘buit’ gemaakt. Voor dit ongelofelijk mooie bedrag kan WWF in Azië onder meer een afvalstation bouwen en plasticvangers in rivieren aanschaffen. En ook kunnen we via onze partner Flying Vets gewonde en aangespoelde zeeschildpadden in de Koraaldriehoek in Azië helpen.

Directeur Kirsten Schuijt van het Wereld Natuur Fonds is enorm onder de indruk van de inzet van de kinderen: “Duizenden bendeleden zijn direct enthousiast aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat straks in de Koraaldriehoek minder plastic afval in zee terecht komt. Minstens zo belangrijk is dat ze door de Plastic Bende ook in hun eigen buurt of school in actie komen en volwassenen aansporen om iets aan het probleem te doen. Er zijn zelfs kinderen in gesprek gegaan met wethouders in hun gemeente. Mooier kan niet!”
Plastic Bende op scholen
Ook op scholen is veel aandacht voor het onderwerp. In heel korte tijd zijn al ruim 1400 lespakketten over het plastic probleem gedownload via de website van de Plastic Bende. Ook heeft WWF een toolkit ontwikkeld om scholen te helpen minder (wegwerp)plastic te gebruiken. Door de toolkit te gebruiken kan je als school de eerste stap zetten in het verminderen van plastic.
Bendecupcakes
Elk jaar gaan er miljoenen zeedieren, zoals de zeeschildpad, dood door plastic. Dit moet stoppen. Lees hier meer over wat er aan de hand is en wat onze oplossingen zijn. Op de website van plasticbende.nl staan ook leuke actietips om geld op te halen, zoals bendecupcakes bakken en verkopen, honden uitlaten of oud speelgoed verkopen.