De gemeenteraad van Borger-Odoorn is tijdens de raadsvergadering van donderdag 7 mei 2020 akkoord gegaan met een reddingsplan voor het Hunebedcentrum in Borger. Die kampt met financiële problemen. Bij het uitblijven van hulp, zou de toeristische trekpleister en archeologisch kenniscentrum al dit jaar te maken krijgen met liquiditeitsproblemen.

Sinds vijf jaar boekt het Hunebedcentrum enkel nog rode cijfers en alleen met leningen en extra geld voor projecten lukte het om in de benen te blijven.

Hoewel de opbrengsten sinds 2015 met een vijfde zijn gestegen, namen de kosten tot en met vorig jaar met 40 procent, oftewel 300.000 euro, toe. Deze stijging werd onder meer veroorzaakt door de vernieuwing van het entreegebouw, een terugval in de inzet van sociaal werkbedrijf Wedeka en een toename van het aantal betaalde krachten. Als extra tegenvallers in 2019 kwamen daar ook nog eens een kapotte rioolpomp, de installatie van noodzakelijke airco’s, een lekke vijver en lekkages in het pand bij. Het eigen vermogen zakte daardoor van 52.000 euro naar ruim 3 ton in de min.

Geschreven Rien Kort
Bron dagblad van het Noorden

https://www.dvhn.nl/drenthe/Raad-Borger-Odoorn-akkoord-met-reddingsplan-voor-Hunebedcentrum-25641404.html