Danielle Nicole was in juni dé sensatie in op het Holland International Bluesfestival in Grolloo. Het is VanSlag weer gelukt een van de sterren van dit festival in VanSlag te contracteren. , Ana Popovic en Laurence Jones gingen haar meermaals voor, Nicole zet deze traditie op zaterdag 16 november voort.
De Amerikaanse zangeres/bassiste Danielle Nicole, ze was eerder bekend als Danielle Schnebelen, overtuigt binnen luttele seconden het publiek met haar verschijning en stemgeluid. Na dertien jaar Trampled Under Foot heeft ze de sprong gewaagd en is ze met haar eigen band verder gegaan… en dit gaat haar heel goed af. Blues en soul gezongen door een blanke zangeres/bassiste, die donker klinkt. Het album ‘Cry No More’ uit 2018 bereikte de eerste plaats van de Billboard Top Blues Albumlijst.
Haar muziek is het geluid van een onafhankelijke vrouw, sinds 14-jarige leeftijd struint ze cafés, zaaltjes en kroegen af om haar krachtige sound publiekelijk te maken. De muzikale familie waarin ze werd grootgebracht was van grote invloed op haar ontwikkeling: generatie op generatie was werkzaam in de muziekindustrie: grootmoeder zong in een big band en ook haar eigen moeder was verknocht aan muziek maken. Het was daarom geen verrassing dat Danielle Nicole al snel het podium zocht. De prachtige rauwe vrouwenstem in combinatie met een funky bas zorgen voor een heerlijke muzikale compositie in VanSlag.
Het concert begint om 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu.

Danielle Nicole (Foto Jacob Blickenstaff)