De gemeente Tynaarlo wil niet dat er meer militaire vluchten komen op Groningen Airport Eelde.
Tot nu toe mogen er vierhonderd militaire vluchten per jaar plaatsvinden op Groningen Airport Eelde. De luchthaven had in een reactie op de ontwerp-Luchtvaartnota aan minister Cora van Nieuwenhuizen gevraagd om meer mogelijkheden voor het afhandelen van militaire vluchten. Het vliegveld hoopt zo meer inkomsten te genereren.
‘Verrast en ontstemd’
Wethouder Hanneke Wiersema van de gemeente Tynaarlo laat weten verrast en ontstemd te zijn over het verzoek van de luchthaven. “De gemeente Tynaarlo wil geen militair vliegveld op haar grondgebied. Voornaamste reden hiervoor is de overlast die we vrezen voor onze inwoners.” Volgens de gemeente Tynaarlo heeft de luchthaven de reactie op de ontwerp-Luchtvaartnota aangepast nadat de aandeelhouders er kennis van hadden genomen.
Vorige week uitte Leefbaar Tynaarlo al grote zorgen over de militaire vluchten. Wethouder Wiersema wilde toen nog niet inhoudelijk reageren, omdat het college het nog niet besproken had. “Na het zomerreces spreken we als aandeelhouders weer met GAE, waar dan uiteraard ook deze zienswijze ter sprake komt”, liet zij toen weten in een schriftelijke reactie.
De gemeente Tynaarlo is een van de aandeelhouders in de luchthaven.
Bron. RTV Drenthe