Samen met Danny Vera schreef hij de megahit ‘Rollercoaster’ en de lovende recensies voor zijn nieuwe album ‘Let It Go Easy’ blijven binnenstromen. Hoog tijd om kennis te maken met singer-songwriter Mercy John. Op vrijdag 22 november treedt hij op in VanSlag in Borger.

De muziek van Mercy John wordt vergeleken met Ryan Adams, Tom Petty, Bruce Springsteen en The Jayhawks. Zijn twee albums This Ain’t New York en Let It Go Easy oogsten lovende recensies en in rap tempo verovert de Brabantse singer-songwriter het Nederlandse circuit van muziekliefhebbers.

Na het verschijnen van zijn debuutalbum gingen vele muzikale deuren open: de nuchtere Mercy John (zijn echte naam is John Verhoeven) speelde al op diverse grote festivals en er volgde een tour met JW Roy en Danny Vera. Het nieuwe album ‘Let It Go Easy’ is geschreven toen hij het wat rustiger aandeed. De Americana-invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs steviger. Zoals de nieuwe Mercy John zelf al zegt: “Probeer het leven wat gemakkelijker te zien en geniet!” Dat genieten gaat goed, zeker nu het liedje ‘Rollercoaster’ platina is geworden en Mercy John’s speciale EP ‘Cruel Love’ ook net uit is.

Het concert van Mercy John met band en toetseniste/zangeres Kirsten Boersma in VanSlag is op vrijdag 22 november. Aanvang 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu.
Foto’s Sander van den Berg)