Luister naar onze radio

Of chat met onze programmamakers

hier heeft u een leuke chatbox om met onze programmamakers te chatten en tegelijk hun muziek te luisteren. Dus begin lekker met chatten

Van schuurtje tot professionele studio

Radio Annen begon in 2008, voor de aardigheid, ten behoeve van de sport en spelweek in Annen. De uitzendingen werden verzorgd vanuit een schuurtje achter het huis van een medewerker. Tijdens de sport en spelweek werd er de hele week uitgezonden via de evenementenfrequentie FM 106.4. Gezien de vele positieve reacties en de wens van de toenmalige medewerkers om radio te blijven maken is in 2008 besloten tot het oprichten van een internet radiostation. Radio Annen is geboren.

Het aantal medewerkers en daarmee ook de live programma¬ís groeiden gestaag. De programmering en de vraag vanuit de regio tot het verslaan van evenementen groeide explosief. De uitzendingen via internet vonden 24 uur per dag plaats. Overdag non-stop en ’s avonds live programma’s. Tevens werden regelmatig nieuw talent en bands ontvangen. Als gevolg van de groei moesten de medewerkers op zoek naar een grotere locatie.

In april 2010 verhuisde Radio Annen vanuit het schuurtje naar een grotere locatie op het terrein van de brandweerkazerne en de sociale werkvoorziening. Hier werd in korte tijd van een oude chemische opslag een moderne -en van alle gemakken voorziene studio- gebouwd. Dit met steun van sponsoren/vrienden van Radio Annen en haar vrijwilligers. Hier is ook de lang gekoesterde droom in vervulling gegaan: het uitgroeien tot de lokale omroep van de gemeente Aa en Hunze.

In februari 2011 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de oprichting van de nieuwe lokale omroep. Op 23 april 2011 veranderde de naam van Radio Annen in Radio Aa en Hunze.