Het horecabedrijf begon in 1955 als klein café met een zogenoemde Verlof A-vergunning voor koffie, thee en lichte alcohol. In de loop van de decennia werd het café meerdere keren verbouwd en uitgebreid. Vanaf de jaren zestig ontwikkelde de zaak zich tot een populaire ontmoetingsplek voor zowel dorpsbewoners als toeristen, onder meer bekend om de gehaktballen en later ook de uitgebreide menukaart.

Na het plotselinge overlijden van eigenaar Geert Homan in 1995 namen zijn zonen Roelof en Wietze-Jan het familiebedrijf over. Onder hun leiding werd de capaciteit vergroot met een grote zaal en werden later feesten en bruiloften georganiseerd. Toen de vraag naar uitgaan afnam, werd in 2014 het concept opnieuw aangepast: het bruine café transformeerde tot restaurant met meer nadruk op dineren.

Tijdens de coronaperiode schakelde het bedrijf tijdelijk over op afhaal en een buitenkiosk, waarna verdere groei volgde. Inmiddels werken er 44 medewerkers en bereiden de zonen van Wietze-Jan zich voor om als vierde generatie het stokje over te nemen.


Door de redactie, met bron: Dagblad van het Noorden