Luister naar onze radio

Of chat met onze programmamakers

hier heeft u een leuke chatbox om met onze programmamakers te chatten en tegelijk hun muziek te luisteren. Dus begin lekker met chatten

Onze Programma makers

Bernd Sloot

Bernd Sloot

Bernd Sloots

In het dagelijks leven heb ik samen met mijn ouders een akkerbouw bedrijf en ben werkzaam als vrachtwagenchauffeur in de zeecontainer transport.Verder ben ik ook regelmatig als DJ actief op kleine feestjes, maar ook wel eens in grote feesttenten. Hoe kom ik verzeild bij de radio? Altijd wat met muziek gehad en jaren in het piratenwereldje gelopen, zelf nooit een eigen zender gehad maar wel “gepiraat”.

Programma: Sunday Special (zondag 18.00-21.00 uur).

Bernd Sloot

Bernd Sloot

Bert Haveman

DJ achtergrond is techniek en presentatie in de jaren 70 bij de de radio van het toenmalige Rooms- Katholiek ziekenhuis te Groningen. Dus geen CD maar LP en draaitafels. Hobbies zijn genealogie, lezen en muziek luisteren. Muziek is voor mij een dagelijkse eten. Zonder muziek geen leven. Klinkt zwaar maar is niet zo. Zang is het voor mij helemaal. Harmony zoals the Beach Boys, CSN en natuurlijk de Hollies is het helemaal. Jaren zestig dus maar ook de zang uit deze tijd doet het goed. Blue Sky Riders, Venice.

Programma: De Omgevallen Platenkast (maandag 19.00-21.00 uur).

Frederik de Jonge

Frederik de Jonge

Frederik de Jonge

DJ & technicus bij “Aa en Hunze belangriek” en “muziek belangrijk” op de maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur muziek. Samen met site kick Gezinus Hilbolling een muziek programma voor iedereen. Van hedendaagse pop tot stevige rock uit vervlogen tijden.

Programma:  Muziek Belangriek (dinsdag 20.00-21.00 uur).

 Jeichienus Klinkhamer

Jeichienus Klinkhamer

Jeichienus Klinkhamer

Geboren in Annen en na een paar verhuizingen in Gasselternijveen terecht gekomen. Ik ben nogal geïnteresseerd in de historie van Annen en daarom ook lid geworden van de historische vereniging. Bij toeval kwam Radio Aa en Hunze op mijn pad. Mijn grootste hobby’s zijn muziek en computers. Ik ben mijn hele leven al een groot liefhebber van muziek geweest. Samen met een kameraad kwam ik in de piraten wereld terecht, maar door een gezin te stichten kwam de muziek op een laag pitje te staan, maar de liefde voor muziek is altijd gebleven. Gelukkig kon ik door mijn beroep als kraanmachinist altijd de radio en cd speler blijven beluisteren en daarom bleef ik ook altijd op de hoogte van de muziek. Ik blijf altijd wel terug vallen op de muziek van de jaren ’50, ’60 en ’70 en is de muziekkeuze over deze jaren heel breed. In 2011 ben ik vutter geworden en kreeg toen weer meer tijd om verder te gaan met mijn passie voor muziek.

Programma: Jukebox nostalgia

 Jordy Jager

Jordy Jager

Jordy Jager

Al sinds groep 7 van de basisschool ben ik bezig met het maken van en/of het meewerken aan radioprogramma’s. Eerst bij “Muziekjagers” bij Tynaarlo Lokaal, dat nu wordt uitgezonden bij Radio Aa en Hunze, later ook door het verzorgen van de muziek bij sportclubs, scholen maar ook bijvoorbeeld bij de Zuidlaardermarktloop. Mijn muzieksmaak is divers maar ligt toch wel een beetje in de hoek van de indierock, zoals Imagine Dragons, Fall Out Boy en Orange Skyline. Sinds september 2015 verzorg ik mijn eigen programma bij Radio Aa en Hunze: “Jam FM”, elke zaterdag van 16.00 – 18.00 uur.

Programma’s: JAM FM (zaterdag 16.00-18.00 uur) en Muziekjagers (vrijdag 17.00-19.00 uur).

 
 Karin Konietzka

Karin Konietzka

Karin Konietzka

Programma: Metal-Box (woensdag 20.00-22.00 uur).

Freddie Schutrup

Freddie Schutrup

Freddie Schutrup

Geboren in Stadskanaal in Gieten gewoond en nu woonachtig in Gasselternijveenschemond. In de muziek en radio wereld is Freddie ruimschoots thuis, ervaring als piraat en toen dat niet meer ging als internetradio door gegaan en nog steeds.

Freddie is taxichauffeur en brengt veel tijd door in zijn eigen studio.

Programma: Zaterdagmorgen café. (zaterdag van 09.00 – 12.00 uur)

 Luc Ensing

Luc Ensing

Luc Ensing

Het programma Cool-Room op de maandagavond is voor mij elke keer een uitdaging. Blues is toch de bakermat van de muziek en de jazz is een verlengstuk. Radio is voor mij, gezonde spanning, plezier en een uitlaatklep. Helemaal jezelf zijn en geven wat je in je hebt. Mijn motto “live today, prepare tomorrow” maakt dat ik heb leren genieten.

Programma’s: Cool-Room (maandag 21.00-23.00 uur) en Met het Kleed op Tafel (zaterdag 14.00-16.00 uur).

 Riemer (Mike) Veldkamp

Riemer (Mike) Veldkamp

Geert Strabbering

Geert Strabbering

Riemer (Mike) Veldkamp
Mike, voor intimi Riemer, is geboren als schipperskind op 30 januari 1955 te Rotterdam. Vanaf 1969 is Mike al actief in de muziekscène. Dat wil zeggen dat hij sindsdien al druk bezig was met het organiseren van Discofeesten in bijvoorbeeld buurthuizen wijkcentra en cafe’s in de stad Groningen. Samen met zijn helaas veel te vroeg overleden kameraad, die ik namens Mike toch graag wil noemen en die nog steeds node gemist wordt, Harrie Niemeijer, bouwde hij eind jaren 60 al drive in discotheken om daarmee op pad te kunnen gaan.
Mp3 en Cd’s waren er toen nog niet, dus moest van alle spaargeld en de opbrengsten van het inzamelen van oud papier de benodigde singeltjes en Lp’s  gekocht worden. Naarmate de tijd vorderde en Mike steeds meer ervaring op deed als Dj, wilde hij zijn carrière verbreden en begon in 1971 zijn echte Dj periode in diverse discotheken in de stad Groningen.
Na vele omzwervingen als Dj deed hij in 1974 auditie, bij Nico Traijkofsky (eigenaar van Discotheek Skopje te Harkstede). Daar werd hij aangenomen als Dj en draaide hij ieder vrijdagavond, zaterdagavond, zondagmiddag en zondagavond.
In die zelfde periode was Mike ook Freelance Dj voor Veronica’s Drive in Show tijdens de actie “Veronica moet blijven” dit puur ter ondersteuning en om leden te werven voor een status van omroep Veronica aan de vaste wal.
Na Skopje was hij actief als Dj en Vj in het Wapen van Hellum te Hellum, The Corner in Scheemda, Nightfever te Winschoten, tot aan het moment dat klanten, welke verzoekjes bij hem aanvroegen  hem aan begonnen te spreken met opa.
Dat was de druppel voor Mike en beëindigde hij hiermee zijn Carrière als Dj in de Discotheek ook mede gezien het leeftijdsverschil van de klant en Mike als Dj.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en heeft Mike de draad weer opgepakt en is vervolgens nog 8 jaar presentator geweest in Preston Palace te Almelo.
Heden ten dage zet hij zich samen met collega Dj, Geert Strabbing  in voor het goede doel en heeft hij samen met Geert een Stichting in het leven geroepen genaamd “Stichting Skopje Harkstede” een stichting die evenementen organiseert in welke vorm dan ook  t.b.v. het goede doel.
Één van de voortvloeisels van bovenstaande, mede natuurlijk door die verdraaide en vervelende Corona perikelen is het programma “Skopje’s Flashback Party” bij Radio Aa en Hunze te Annen ontstaan.

Programma: Evolution Radio (zaterdag 21.00-00.00 uur).

Geert Strabbing

Mijn naam is Geert Strabbing en kom uit Zuidbroek, waar ik in 1957 ook ter wereld kwam bij moeder in de bedstee.

Plaatjes draaien zat er al vroeg in. Rond mijn 13e had ik al samen met een vriend de garage omgetoverd tot disco, waar we met een 10 platenspeler en een ouwe radio de hitjes draaiden voor de jeugd uit de buurt.

Van mijn 16e tot mijn 21e heb ik in enkele discotheken in de 70 er jaren als DJ gedraaid o.a  Skopje Harkstede.

Later , mede door mijn werk als zelfstandig assurantie adviseur heb ik sporadisch nog wat gedaan als DJ. In 2015, nadat ik mijn zaak had verkocht en wat minder ben gaan werken, kwam ik in aanraking met oud Skopje DJ Mike Veldkamp die mijn benaderde om een Skopje Harkstede reünie op te zetten, ben ik er weer in gerold.

Na deze geslaagde reünie kroop het bloed waar het niet gaan kan en wilde we graag dingen organiseren en hebben we de Skopje70’s ,80’s & 90’s Drive Show opgericht . Regelmatig treden we op voor de oudere jongeren, die graag wat jeugdsentiment wil ondergaan en organiseren we regelmatig met St Skopje Harkstede ook muziekevenementen, waar we ook bands bij betrekken.

In het dagelijks leven ben ik nog steeds part time assurantieadviseur bij Huis Verzekeringen & Hypotheken in Zuidbroek. Verder ben ik actief binnen v.v. ZNC o.a.  als sponsorwerver, stadionomroeper .

 

 Pieter de Jong

Pieter de Jong

Pieter de Jong

Een echte muziekliefhebber. Wat mijn favoriete muziek betreft, ja dan moeten we terug naar de begin jaren 70 en kom je terecht bij bands als Uriah Heep, Deep Purple, Creedence e.d.

Hoe kom je dan bij de radio terecht? Ik had totaal geen ervaring met radioprogramma’s maken (ja begin jaren 70 ff geheime zender gehad), maar bij Radio Aa en Hunze zochten ze nog iemand die een beetje kennis van sport had en eigenwijs als ik ben natuurlijk zeggen dat ik heel veel van sport wist.

Ja en dan gaat alles snel, sollicitatiegesprek, proefuitzendingen maken en gelijk voor de leeuwen… En dan raak je besmet met het radiovirus en tot op de dag van vandaag vind ik het heerlijk wekelijk mijn programma te maken.

Nu, na vele jaren ervaring is de sport op de achtergrond geraakt en de muziek en haar geschiedenis heeft de boventoon gekregen.

Luister maar elke donderdag van 20.00 – 23.00 uur

Programma:  Pure Dutch(donderdag 20.00-21.00 uur).

Op verzoek bij Pieter ( donderdag 21.00-23.00 uur)

 Roelie Vis

Roelie Vis

Roelie Vis

Roelie Vis bij het programma Aa en Hunze belangriek op de dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Ik heb zelf geen journalistieke achtergrond, echter interviewen is mijn lust en mijn leven. Ik heb interesse in de politiek, met name de gemeentelijke politiek. Ik ben niet afhankelijk van een politieke partij of organisatie en ik kan dus neutraal en kritisch mijn vragen stellen. Verder volg ik de ontwikkelingen in de zorg en houd ik van kunst en cultuur. Ik ben gepensioneerd en ben in mijn vrije tijd trouwambtenaar, zit in de ledenraad van de Rabobank en verschillende commissies, studeer Filosofie en sport regelmatig. Met andere woorden: Ik geniet volop!

Programma: Aa en Hunze Belangriek (dinsdag 19.00-20.00 uur).

Roelof Oldenburger

Roelof Oldenburger

Roelof Oldenburger

Ik ben totaal bezeten van muziek, maar dan niet de muziek die je normaal gesproken veel op de radio hoort, behalve dan tot een paar jaar geleden via Kink FM. Zeg maar de muziek voor de trouwe festivalgangers. Dat ik daarbij een lichte voorkeur heb voor punk is niet raar, aangezien ikzelf al vanaf mijn 14e in punkbands speel, sinds 1988 doe ik dat bij Rat Patrol uit Groningen. Maar ik luister met plezier ook naar andere dingen, en dat is heel breed: van Nine Inch Nails tot AC/DC en van Dave Clarke tot Placebo.

Programma: Vet Van Bill (dinsdag 21.00-23.00 uur).

 Simon Telkamp

Simon Telkamp

Simon Telkamp

Programma: Metal-Box (woensdag 20.00-22.00 uur).

William Kuiper

William Kuiper

William Kuiper

Ook ik ben, net als Roelof, totaal bezeten van muziek, maar dan niet de muziek die je normaal gesproken veel op de radio hoort, behalve dan tot een paar jaar geleden via Kink FM. Zeg maar de muziek voor de trouwe festivalgangers. Maar ik luister met plezier ook naar andere dingen, en dat is heel breed: van Nine Inch Nails tot AC/DC en van Dave Clarke tot Placebo.

Programma: Vet Van Bill (dinsdag 21.00-23.00 uur).

 Herman Pikkerij

Herman Pikkerij

Herman Pikkerij

Mijn naam is Herman Pikkerij. Natuurlijk besmet met het muziekvirus. Ruim 40 jaar terug tezamen met iemand een drive-in discotheek gehad waarbij ik als DJ werkte. In een discotheek op een camping in de zomervakanties als DJ gewerkt. In de 70- en 80 jaren was disco- en soul muziek actueel. Vandaar mijn interesse in deze muziek stijlen. Verder heb ik in het verleden het Popkoor uit Ees opgericht en in een band gezongen. Ook heb ik met begeleiding van orkestbanden solo live opgetreden, met name heb ik Nederlandstalige muziek vertolkt. Ik heb de intentie die hobby als amateur zanger weer op te pakken. Ik ben opgeleid tot communicatietrainer/coach en heb daarnaast jarenlang in executieve functies bij Justitie, jeugdzorg en bijzondere zorg gewerkt. Voornoemde functies gecombineerd als zelfstandig ondernemer.