In de voordracht voor een lintje gaat veel tijd zitten, zegt burgemeester Anno Wietze HiemstraTientallen Drenten worden vandaag weer met een lintje in het zonnetje gezet voor hun bijdragen aan de samenleving. Hun voordracht is streng gecontroleerd in een tijdrovende procedure, vertelt burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze.
In Aa en Hunze zijn de lintjes voor; Dhr. G. Meijers, Annerveenschekanaal en Dhr. H. van den Brink, Gasselte
Lees artikel RTVDrenthe
Met een oranje stropdas deelt Hiemstra vandaag lintjes uit aan twee inwoners van zijn gemeente. De burgemeester heeft zich verdiept in het dossier van deze personen, die bijvoorbeeld jarenlang vrijwilligerswerk hebben gedaan. “Daaruit kan je leuke anekdotes halen”, zegt hij. “Op deze manier probeer ik me goed voor te bereiden op het verhaal dat ik vertel.”
Wie iemand wil voordragen voor een lintje, moet eerst een verzoekformulier invullen, dat belandt bij gemeenteambtenaar. Die beoordeelt de aanvraag en kijkt of er voldoende aanleiding is voor een voordracht. Als dat het geval is, moet er nog veel meer informatie aangeleverd worden voor een Koninklijke onderscheiding.