Waarom koos je voor deze heftige titel?
Heftig is de titel zeker, dat vind ik zelf ook. Ik had het manuscript af maar een titel had ik nog niet voor mijn verhaal. Een rondje met de hond doet dan soms wonderen. Kankerwijf plopte op in mijn hoofd. De titel voelde meteen goed, wel had ik tijd nodig om eraan te wennen. Kankerwijf dekt exact de lading van het verhaal en zegt meteen ook iets over mijn schrijfstijl. Die is hier daar aan de rauwe kant. Ook heb ik meegenomen wat een psycholoog mij vertelde. Hij zei: ,,Er bestaat bij sommige mensen angst voor het woord kanker. Cliënten die kanker hebben en het woord niet uitspreken maken de angst voor de ziekte heel erg groot. Ik gebruik dan juist zoveel mogelijk het woord kanker waardoor de angst afneemt.”

Heb je zelf ervaring met kanker?
Mijn beste vriendin is overleden aan kanker. Zij stond heel positief in het leven.

lees meer: bron artikel hier