Openluchttheater De Speulkoel in Anloo is aanstaande zondag (19 juni) het decor van een bijzonder muzikaal programma. Voor het eerst worden in één muzikaal optreden verschillende muziekstijlen op een bijzondere wijze in en door elkaar gevlochten.
Bron. De Schakel
De combinatie klassieke muziek, jazz en opera lijkt niet voor de hand te liggen, maar met een opleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen laten de twee jonge musici Kirill Dumchenko en Stanimir Lambov horen hoe de diverse muziekstijlen fraai samengaan. Kirill Dumchenko, leider van de band The Skypainters, kreeg in 2020 de prestigieuze cultuurprijs van het Andrea Elkenbrachtfonds van de gemeente Groningen toegekend en kan met zijn band bogen op een groot aantal succesvolle optredens in Groningen en wijde omgeving. Stanimir Lambov en zijn Lamp of(f) Trio verkennen, al improviserend, de mogelijkheden die de diverse muziekstijlen bieden. Een ware tocht langs landschappen van geluid, met diverse kleuren, soms mediterend en dan weer uitbarstend in prachtige liederen. De internationale studentenpopulatie van het Prins Claus Conservatorium komt ook tot uitdrukking in de samenstelling van de beide gezelschappen; nogmaals een indrukwekkend bewijs van de slogan dat muziek een bindende factor is. In één programma dus twee jonge musici die hun sporen verdiend hebben, elk met hun eigen band.

Het concert in openluchttheater De Speulkoel, idyllisch gelegen aan de rand van het Kniphorstbos in Anloo, begint komende zondag om 14.30 uur.