‘Het verhaal in het liedje gaat over een oude liefde, die ik heb laten gaan omdat ik dacht dat ik wel beter kon krijgen’, vertelt Martijje: ‘Maar nu heb ik spijt en ga ik naar hem op zoek.’
 
Ik denk niet dat ik nog zunder hum kan.
Want waor vin ie ooit nog zu’n biezundere man
zoas Jan, zoas Jan?
 
Lachend geeft ze toe dat ze in het echt nooit verkering heeft gehad met een Jan. ‘Maar het verhaal is denk ik wel herkenbaar voor veel mensen. Ik heb dit nummer een aantal jaar geleden met een andere tekst geschreven als eerbetoon aan Jan Germs, de voormalig directeur van ‘t Huus van de Taol toen hij met pensioen ging. Nu gaat het nummer over alle Jannen en wie heeft er nou geen leuke Jan in zijn of haar omgeving?’

 

Martijje Lubbers is geboren en getogen in Grolloo, het dorp dat onlosmakelijk is verbonden met de blues en namen zoals Cuby and the Blizzards. Voor haar nieuwe single heeft ze zich laten inspireren door onder andere Bonnie Raitt en Sven Figee van de Sven Hammond bigband speelt mee.
 
Jan is vanaf vrijdag 14 juni te beluisteren via de verschillende streamingsplatforms en radio. Meer info via martijje.nl/jan

 

Martijje is een zangeres, songwriter, schrijfster en producent uit Drenthe. Ze zingt en schrijft in het Drents en in het Nederlands, zowel jazz en pop als blues en roots. Op haar naam staan inmiddels zes albums, vele columns in het tijdschrift Zinnig en één boek. Naast muziek voor volwassenen schrijft en componeert ze ook (Drentse) muziek voor kinderen, ze is ook als voice-over en zangeres te horen in jingles en commercials en geeft workshops en lessen op het gebied van muziek, stemtechniek, meertaligheid en taal. Ze zingt ook in andere formaties, theaterproducties en muziekprojecten, zoals bijvoorbeeld bij The Serenade Sisters en de Vlinderprinses.