Het Siepelveen is een prachtig ven omringd door zandduinen. De gidsen vertellen tijdens de excursie over het ontstaan van de duinen, het veen en zijn omgeving. De bijzondere vegetatie, waaronder gagel, verschillende soorten heide en eeuwenoude jeneverbessen, krijgt eveneens aandacht. Mensen die zich afvragen waarom het Siepelveen zo heet krijgen hier antwoord op. Tijdens de excursie, die zo’n 3 kilometer lang is, is er volop gelegenheid om foto’s te maken op fotogenieke plekken.

Aangeraden wordt een statief mee te nemen en waterdichte wandelschoenen aan te trekken. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en start om 18.30 uur bij de parkeerplaats bij Café Restaurant De Drentsche Aa in Schipborg. Deelname is gratis, na afloop wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling.

Deze ‘Fotografeer en meer’-excursie maakt deel uit van een reeks fotografiewandelingen die door de seizoenen heen gegeven worden. De excursies zijn geschikt voor bezitters van alle typen camera’s.

Bron: De Schakel