Onenigheid over gemaakte afspraken met de eigenaar over het beheer en onvrede over het reilen en zeilen op het park, zijn de voornaamste redenen van vertrek van de uitbaters Willem Henneke en Monique Degen.
“Het is een zootje”, roept Henneke. “Dit is een mislukt project, echt waardeloos.” De ondernemer is vooral boos en gefrustreerd dat hij als horeca-uitbater uiteindelijk niet de kans kreeg om samen met zijn vrouw ook het beheer van het recreatiepark te doen, waarbij ze de beheerderswoning toegewezen zouden krijgen. Dat alles liep anders.

‘Geen goede boterham’

“Destijds hebben we met de nieuwe parkeigenaar afgesproken dat wij ook als gastheer en gastvrouw de mensen op het park zouden ontvangen, als beheerdersechtpaar. Maar zomaar ineens schoven ze iemand anders naar voren, zonder dat wij ervan wisten. Voor ons werd het toen heel erg moeilijk om hier een goede boterham te verdienen”, zegt Henneke.
Verder is het op het recreatiepark ‘nog altijd een dikke rommel’, zo moppert hij. “Hier en daar wordt wel wat vernieuwd, maar dat is mondjesmaat, alles gaat tergend langzaam. Ik ben blij dat ik weg ben uit die puinhoop.”
Henneke stapte begin vorig jaar samen met zijn vrouw in het nieuwe horeca-avontuur op Recreatiepark Kniphorst, ooit beroemd en berucht als Camping Anloo. De camping met zo’n tweehonderd stacaravans en chalets kwam door een faillissement en gevaarlijke toestanden met stroom en gas volop in het nieuws. Tientallen illegale campingbewoners kwamen in de kou te staan, nadat het park vanwege de veiligheid van stroom, gas en later ook water werd afgesloten.

Claim van 90.000 euro

Noordelijk vastgoedondernemer Rachid Benhaddou kocht het zieltogende complex eind 2020 voor vier ton tijdens een veiling. Hij wil stukje bij beetje het recreatiepark oplappen en weer mooi maken. Willem Henneke en Monique Degen zagen voor zichzelf goede kansen, toen ze van de toekomstplannen hoorden. Hun restaurant in Eext lieten ze achter, omdat ze in Anloo de combinatie van restaurant met campingbeheer helemaal zagen zitten.
Het verloederde restaurantgedeelte, wat voor op het recreatiecomplex zit, knapten ze flink op en doopten ze om tot Brasserie Lloyd’s, vernoemd naar een overleden Surinaamse kameraard. Maar al binnen een jaar blijkt alle moeite, energie en geld wat ze erin stoppen, volgens Henneke, ‘helemaal voor niks’ te zijn geweest. “We hebben er al met al 130.000 euro in gestoken. Maar voor wat?”
verder lezen:RTV Drenthe