De Natuur en Milieufederatie Drenthe, BOKD en Kenniscentrum NoorderRuimte organiseren op zaterdag 18 februari een inspiratiedag voor dorpsgroepen in Rolde. De dag is speciaal voor dorpsgroepen die aan de slag willen met de lokale energietransitie. De aanwezige experts en ervaringsdeskundigen delen hun kennis en ervaringen in een keuzeprogramma van interessante workshops en deelnemers gaan meteen aan de slag met de opgedane kennis. Een unieke kans voor dorpsgroepen om een stap verder te komen.

Deze dag wordt met name georganiseerd voor energie-werkgroepen (of groepen in oprichting) in het Drentsche Aa-gebied. Of de groep net begonnen is of juist al heel ver: er is voor ieder wat wils. Maar ook betrokkenen vanuit gemeenten, partnerorganisaties, geïnteresseerde groepen uit andere delen van Drenthe of Groningen of personen die niet verbonden zijn aan een werkgroep zijn van harte welkom.

Aanmelden voor de inspiratiedag in MFC De Boerhoorn in Rolde kan via de website van Natuur en Milieufederatie Drenthe. Hierbij kan men meteen een voorkeur voor workshops aangeven. Deelname is gratis.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van het project Energietransitie Drentsche Aa. Samen met de BOKD en met ondersteuning van kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool Groningen werkt de Natuur en Milieufederatie Drenthe met inwoners aan een langetermijnvisie op de energietransitie passend in het Drentsche Aa-gebied. Het project is onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Nationale Parken 2021-2023, die invulling geeft aan de ‘standaard voor Nationale Parken nieuwe stijl’.

Bron: Schakel.info