Het versieren van eieren is een eeuwenoude traditie en deze kan men nog steeds beleven in De Oranjerie in Zeijen. En dat al 37 jaar. Iedereen is van harte welkom om te genieten van duizenden prachtig bewerkte eieren en zich te laten inspireren door de styling van De Oranjerie om het huis in voorjaarsstemming te brengen. Deze tentoonstelling is uniek voor Nederland.

Aan de bij verzamelaars zeer gewaardeerde expositie nemen circa vijftig kunstenaars deel afkomstig uit acht verschillende landen. Dit jaar zullen weer nieuwe exposanten aanwezig zijn uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Roemenië, Oekraïne en Indonesië. Kwaliteit en exclusiviteit staan bij deze tentoonstelling voorop. Er worden onder andere natuurtaferelen, oude meesters, jugendstil, Hindelooper techniek, iconen en nog veel meer op een ei gezet. De eieren worden in vitrines geëxposeerd, te midden van een prachtige winkel in voorjaarssfeer. Te zien zijn eieren beschilderd met acryl-, aquarel- en olieverf en Oost-Indische inkt, geëtste en gekraste eieren, eieren versierd met knip- en vouwwerk, eieren bewerkt met klei, opengeboorde eieren en eieren in Fabergé-stijl. Dagelijks is één van de exposanten aanwezig om een speciale techniek te demonstreren. Voor wie na het zien van alle pracht en praal zelf aan de slag wil zijn er allerlei soorten blanke eieren te koop: variërend van een kwarteleitje tot een struisvogelei.

De Oranjerie aan de Noorderstraat 1 in Zeijen is tijdens ‘Kunst op Schaal’ geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.de-oranjerie.nl.

Bron: De Schakel