Veenstra is de opvolger van Lisa Harms. De Ter Apelse won vorig jaar het DLF met haar nummer Tot de zun uut giet. De titel is niet de enige prijs die Veenstra in ontvangst neemt. Een cheque ter waarde van 2000 euro om het lied in een opnamestudio op te nemen, gaat ook mee in de tas naar huis.
Eerder zei Veenstra in Op Tjak bij RTV Drenthe dat ze dacht dat ‘haar winkans 10 procent was’. Vanavond is het na vijf eerdere inschrijvingen en vier podiumdeelnames dan zover voor Veenstra. Ze gaat er met de titel vandoor.

Nationaal en internationaal

Veenstra kan zich nu gaan opmaken voor meer optredens. Want naast dat ’t Is zo wisse (as een klontie zuut is) te horen zal zijn op het Regio Songfestival, waarin iedere regionale omroep een eigen artiest afvaardigt, klinkt het nummer straks ook in het Italiaanse Udine.
In Udine zal Veenstra het Nedersaksisch vertegenwoordigen op het Europees Songfestival voor Minderheidstalen. Onder het Nedersaksisch taalgebied valt ook het Drents.

Andere kanshebbers

In het Atlas Theater streden in totaal tien acts om de winst bij het DLF 2024. De kanshebbers van vanavond waren: Skuur, Martin Hietkamp, Drèents Grøs, Sister Sister, Ellen Dost, Werilt, Chantal Hulshof, Marianne Veenstra, Laura Dik en Richard Nijstad.