Lekker fietsen, genieten van het prachtige Drentsche Aa-gebied en ook nog op muziek getrakteerd worden: op zondag 18 september is het weer tijd voor Pedaal Vocaal.

Pedaal Vocaal is een evenement waarbij natuur, beweging en cultuur worden gecombineerd; een muzikaal en actief evenement dat jaarlijks op de derde zondag van september wordt gehouden in het stroomdal van de Drentsche Aa. De Pedaal Vocaal-locaties liggen allemaal op fietsafstand van elkaar en zijn stuk voor stuk bijzonder te noemen. De concerten vinden plaats in de Magnuskerk en bij Brasserie Lloyds in Anloo, bij pannenkoekenboerderij Brinkzicht in Gasteren, bij restaurant De Drentsche Aa in Schipborg en bij grand café Het Witte Huis in Zeegse. Bij verschillende locaties kan men tijdens de concerten genieten van culinaire hoogstandjes, zoals een heerlijke lunch, gebak of een diner.

Medewerking aan Pedaal Vocaal 2022 wordt verleend door het ensemble Akkers, vocaal kwintet Full House, vocaal collectief Mateloos, de band MEEZZ, vrouwenkoor Roxie, het covertrio Vink, vocaal ensemble Cantarosa, vocal group Flair, vocal group Delight, Voormalig Klein Koortje en de zangformatie Link. De concerten vinden verspreid over de dag plaats, zodat bezoekers van Pedaal Vocaal in de gelegenheid worden gesteld om meerdere optredens bij te wonen. Voor meer informatie over Pedaal Vocaal en voor het schema van optredens kan men terecht op de website www.pedaalvocaal.nl.

Bron: De Schakel