Mischa van den Berg brengt een schat aan ervaring en expertise mee in zijn nieuwe rol. Begonnen als stagiaire bij Radio Drenthe in 1989 en in 2021 afgezwaaid als hoofdredacteur bij RTV Noord. Daartussen heeft hij diverse functies bekleed, waaronder verslaggever, programmamaker, producer, regisseur, hoofd sport, chef varia, TV- en radiopresentator en eindredacteur. Sinds drie jaar werkt hij samen met een compagnon in zijn bedrijf Loods voor Verandering. Momenteel wordt hij onder meer ingehuurd als perschef van het TT Circuit Assen en coach van vier streekomroepen verspreid over het land. Zijn brede ervaring maakt hem bij uitstek geschikt om de streekomroep vorm te geven en de samenwerking tussen de betrokken omroepen te bevorderen.

De gesprekken tussen Radio Aa en Hunze en de omliggende omroepen zijn onderdeel van een grotere nationale beweging naar streekomroepen. Hoewel de wetswijziging die deze verandering mogelijk maakt pas in 2027 volledig geïmplementeerd zal worden, wordt er nu al actief gewerkt aan de transitie.

Deze overgang zal een aanzienlijke impact hebben op de mediawereld in Noord Oost Midden Drenthe. Het is de bedoeling dat dit zal leiden tot een versterking van de lokale journalistiek en een verbeterde mediaservice voor de gemeenschap.