Afgelopen zaterdag 16 maart hebben ruim 75 leergeld gezinnen vanuit de gemeentes Assen, Aa & Hunze en Tynaarlo van een “onbezorgd dagje uit” in de Efteling kunnen genieten. Dit uitje was mogelijk doordat de Efteling en de landelijke stichting Leergeld een samenwerking zijn aangegaan om het ook voor gezinnen die het financieel niet zo makkelijk hebben, een onbezorgde dag genieten in het park mogelijk te maken. De Efteling maakt dit mogelijk door 5 jaar lang 80.000 kaartjes per jaar te doneren aan onze landelijke stichting.
Vanwege de afstand vanuit het Noorden richting de Efteling waren er bij wijze van proef door de Efteling zelfs bussen ter beschikking gesteld waardoor we als Stichting Leergeld Noord Drenthe de gezinnen, naast een entreekaartje, ook de bijbehorende busreis konden aanbieden.
Om 7 uur zaterdagochtend stonden de gezinnen op de afgesproken opstappunten in Assen, Eelde, Zuidlaren en Gieten om in één van de 4 bussen richting de Efteling te gaan. En na een onvergetelijke dag in het betoverende park kwamen we zo rond 8 uur in de avond moe maar vol met nieuwe ervaringen en herinneringen weer aan bij de opstapplaatsen.
Als klap op de vuurpijl stelden de Stichting Kiwanis en de Lionsclub Assen Drentse Aa ook nog eens voor alle deelnemers (ouders / begeleiders en kinderen) lunchkaarten ter beschikking waardoor het echt een all inclusive uitje werd.
Achtergrond info: Eén op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Stichting Leergeld zet zich in voor die kinderen en hun gezinnen op gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zodat óók zij mee kunnen doen in de maatschappij. De organisatie zorgt er onder andere voor dat kinderen een fiets hebben om mee naar school te gaan, een laptop krijgen om mee te kunnen doen op school,.Maar ook in samenwerking met Het Jeugdfonds Sport & Cultuur dat ze een sport kunnen beoefenen, op zwemles kunnen , of op muziekles kunnen.
Vanaf begin van dit jaar werken Stichting Leergeld en de Efteling samen om gezinnen met financiële uitdagingen een dagje betovering te bieden.