Dit jaar is de gemeente Aa en Hunze aan de beurt en het geluk valt ten deel aan Roelof Dilling uit Grolloo en Froukje Vennik uit Gasselternijveen. Beiden kregen afgelopen jaar ook een lintje van de koning.

Poppenkast

Als Prinsjesdag op televisie is, kijkt hij er niet naar. “Het koningshuis vind ik prima, maar al dat gedoe eromheen hoeft van mij niet zo.” Maar Dilling is dit jaar speciaal uitgenodigd om Prinsjesdag in Den Haag bij te wonen en dat vindt hij een hele eer. “Ik vind het mooi. Het is een stukje waardering.”
Zo kijkt Vennik er ook naar. “Ik vind het heel leuk. Al ben ik absoluut niet een type dat op de voorgrond moet. Dus ik dacht eerst ook wel: past dat wel bij mij? Maar ik ga er toch maar gewoon van genieten!”
Ook haar mening over Prinsjesdag komt behoorlijk overeen met die van Dilling. “De Troonrede vind ik altijd prima om te luisteren, maar de rest eromheen vind ik eigenlijk euh, ja, een poppenkast. Haha! Het is een hele show, maar het is niet zo dat ik een hekel heb aan het koningshuis. Nee, het is echt dikke prima.”

lees verder :RTV Drenthe