a hun vorige succesnummers Wildernis in Drenthe en Habitat, wordt dit hun derde bioscoopfilm. En daarin krijgt de kijker de bijzondere Drentse flora en fauna in anderhalf uur tijd soms tot op de millimeter uitgeserveerd.
Drie jaar lang trekt het filmpaar er inmiddels alweer op uit om straks in de edit alle nodige puzzelstukjes van Wildeboel in elkaar te passen. Want hoe completer ze elk verhaaltje rond een bepaald dier in beeld kunnen brengen, hoe enthousiaster ze worden. Dat ze soms uren, dagen of zelfs weken moeten wachten om dat éne grote moment op camera vast te leggen, dat hebben ze er allemaal graag voor over.

Vieren met whiskey

“Als het lukt, vieren we dat thuis met een lekker glas whisky”, grijnst Janetta Bos. Hij tikt bijna de 70 jaar aan, zij bijna de 60 jaar. En ondanks de vele uren slaapgebrek de laatste weken, de onvoorspelbaarheid van de natuur en de slechte weersomstandigheden, blijft het paar goedgemutst. De laatste tijd turen ze alweer uren onafgebroken naar het kabbelende water in de Hunze bij Gieterveen. Ze houden de moed erin en hebben er zelfs plezier in. En ruzie tussen beide, dat bestaat niet.

Lees het hele artikel bron: RTV Drenthe