Ronald Koeman weet hoe je een prijs pakt met het Nederlands elftal. Hij deed het als speler in 1988. Telt het Oranje van nu voldoende echte winnaars?
Teun Koopmeiners won de Europa League met Atalanta, Jeremie Frimpong pakte de Duitse dubbel met Bayer Leverkusen, PSV’ers Joey Veerman en Jerdy Schouten werden kampioen, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij deden dat met Inter en Nathan Aké met Manchester City.

Genoeg spelers van de EK-selectie komen met een prijs op zak binnen bij Oranje. Sommigen grepen er net naast. Donyell Malen had afgelopen zaterdag dolgraag een Champions League bijgeschreven, maar verloor de finale met Borussia Dortmund van Real Madrid.

Jesse Wieten redacteur Nederlands elftal

Teun Koopmeiners met de Europa League
In totaal vergaarde de 26-koppige selectie van het Nederlands elftal afgelopen seizoen negentien prijzen op het hoogste niveau. In vergelijking met grote toernooien in het verleden is dat niet bijster veel voor een selectie van 26 spelers, maar ook niet weinig.

Blind won het meest
Nathan Aké slaagde er bij Manchester City in zijn palmares flink op te poetsen. Ook afgelopen seizoen pakte de verdediger de meeste prijzen van de huidige Oranje-selectie. Hij won met City naast de landstitel de Europese Supercup en het WK voor clubs.

In zijn hele loopbaan veroverde de 29-jarige Aké dertien prijzen op het hoogste niveau. Daarmee is hij niet de grootste prijzenpakker in deze Nederlandse selectie. Die eer is weggelegd voor de 34-jarige Daley Blind, met een totaal van zestien trofeeën, waaronder acht landstitels.